Blendad

Andrea Bruzelius

 

Att skriva om sig själv är kanske det svåraste som finns. Därför tänkte jag inte bli särskilt långrandig i min presentation.

Jag heter Andrea Bruzelius, är född 1981 och bosatt i Göteborg, som också är min hemstad och ett viktigt motiv i många av mina texter.

Skrivandet upptar sedan många år en stor del av min tid. Mestadels skriver jag skönlitterära texter men ibland även annat, som essäer och små betraktelser. Till försäljning skriver jag tal och en och annan recension av nyutkommet om jag får frågan.

Jag läser allt möjligt, både klassiker och modernt. Egentligen tycker jag att det i vår tid finns alldeles för många som vill skriva och alldeles för få som vill läsa. Själv vill jag både ock lika mycket ungefär.

Sedan 2013 är jag behörig gymnasielärare i svenska och religion. Jag har undervisat på ABF Vux i Göteborg i litteratur, skrivande och svenska som andraspråk på olika nivåer samt på SFI i Helsjön folkhögskolas regi. Numera är jag samordnare för ett integrationsarbete som Svenska kyrkan driver i Nordöstra Göteborg.

Den här sidan är framför allt ett sätt för mig att samla en  del av mina texter och göra dem tillgängliga för andra. Mina längre skönlitterära texter vill jag i nuläget  inte publicera digitalt men som synes finns många av mina noveller att läsa här.

Skrivande och läsande är i sig själva inga särskilt sociala aktiviteter. Just därför kan det ju vara trevligt med ett mejl i inkorgen då och då.

Så länge önskar jag trevlig läsning!