Blendad

Andrea Bruzelius

Porträttbild 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att skriva om sig själv är kanske det svåraste som finns. Därför tänkte jag inte bli särskilt långrandig i min presentation.

Jag heter Andrea Bruzelius, är född 1981 och bosatt i Göteborg, som också är min hemstad och ett viktigt motiv i många av mina texter och bilder.

Så länge jag har jag sysslat med konstnärligt skapande på olika sätt. Som barn främst genom att jag målade och tecknade mycket. Senare, i tonåren och framåt kom skrivandet att alltmer ta över. Idag är skrivandet det centrala för mig, även om jag också målar i mån av tid och ibland också säljer målningar,

Som skribent arbetar jag mestadels skönlitterärt men jag har även genom åren skrivit essäer, recensioner och en minnesbok till min bortgångne livskamrat konstnären Mats Ahlgren. Förr, innan jag hade en fast inkomst, skrev jag också tal på beställning.

Jag läser själv allt möjligt, när det kommer till skönlitteratur både klassiker och modernt. Egentligen tycker jag att det i vår tid finns alldeles för många som vill skriva och alldeles för få som vill läsa. Själv vill jag både ock lika mycket ungefär.

Sedan 2013 är jag behörig gymnasielärare i svenska och religion. Jag har undervisat på ABF Vux i Göteborg i litteratur, skrivande och svenska som andraspråk på olika nivåer samt på SFI i Helsjön folkhögskolas regi. Numera är jag samordnare för ett integrationsarbete som Svenska kyrkan driver i Nordöstra Göteborg.

Den här sidan är framför allt ett sätt för mig att samla en  del av mina texter och göra dem tillgängliga för andra. Mina längre skönlitterära texter vill jag i nuläget  inte publicera digitalt men som synes finns många av mina noveller att läsa här och du kan också köpa min bok Oövervinnerlig sommar genom att kontakta mig via e-post.

Skrivande och läsande är i sig själva inga särskilt sociala aktiviteter. Just därför kan det ju vara trevligt med ett mejl i inkorgen då och då.

Så länge önskar jag trevlig läsning!